pedro d Creative Commons License 2006.01.17 0 0 225
Kicsit részletesebben, mivel múltkor nem sok időm volt... Bocs, hogy csak most...Valami baj volt karácsony táján a fórummal, akkor nem tudtam hozzászólást beírni. Nos kaptam ezt a tippet, épp jókor, megosztanám a részleteket veletek is.

 

Szóval narancsfacsaróról van (volt) szó, ha valaki újonnan csatlakozna..... Nos a gép nagy krómozott, igazán igényes kivitel, króm szűrője van. Ennek is az oldalán van egy kifolyó, a belső puffertartály kb. 3-4 decis, viszont a kancsó meg lehet akármekkora, amit aláraksz. 85 W teljesítményű, halk, elég finoman is működik, a szelep is jónak tűnik, bár úgy rémlik a lentebb emlegetett (nagy) Princess, meg a többiek kifolyója talán egy picit finomabban záródott, nem mintha ez rossz lenne). A facsarókúp nem éppen nagy, de hát majd kisebb grapefruitokat kell hozzá válogatni. Rögtön megvettem, ahogy megláttam; az Auchan-ban van, és csak 6000 forint, amennyi a kis 25-35W-os műanyag gépek ára.

 

SEVERIN CP 3547 a pontos neve, német gyártmány.

 

 

 

Arra is rájöttem, hogy a minőségre meg a tartósságra abból lehet mindjárt következtetni, hogy mekkora a súlya az adott gépnek. Most, hogy a csomó műanyag bóvli után ismét kezembe vettem a saját 20 éves gépemet, azt éreztem, hogy ezzel akár embert lehetne ölni. Pedig az is egy műanyag kompakt gép, már a "kis helyen is elfér" filozófia jegyében készült. És lám, mégis hibátlanul működik még ma is. A Severin, amit most vettem kicsit könnyebb nála, de még így is duplája a mai kis műanyagoknak. Hiába no, 25 W arra tökéletes, hogy ki-be húzza a CD-lejátszó fiókját. Gyümölcsfacsarásra más kell.

 

Előzmény: pedro d (213)