HA-SLN Creative Commons License 2006.01.16 0 0 369

Sziasztok!

 

A topik címe számomra nem épp egyértelmű, de arra gondoltam azért ide illenek az alábbiak:

 

Teljesen kiakadtam! Micsoda őrület!!

Én kerek egy éve szeretnék a fővárosban találni egy 40 nm-körüli másfél szobás lakást. Jó megvannak az elvárásaim, de azért szerintem egyáltalán nem extra a kívánságom.

 

Hirdetések: Csak ingatlanirodák hirdetnek úgy megfogalmazot hirdetésekkel, hogy gőzöd nincs a mögötte rejlő tartalomról.

 

Telefon: Amennyiben érdeklődésem rávesz egy hirdető felhívására, ilyen kérdéseket kell feltennem: Mi, ha nem panel? Ugye én nem arra vagyok kíváncsi, hogy mi nem, hanem hogy mi! Vlszeg jóval hosszabb a sora annak ami nem illik rá egy adott ingatlanra.

 

Konkrét infók kérése: Hogyan juthatunk konkrét információk birtokába egy esetlegesen meghirdetett ingatlannal kapcsolatban?

Sehogy! Illetve igen, de ahhoz vidékről be kell kocsikázni, az irodában aláírni egy papírt, és a kedves munkatársal + egy térképpl hónunk alá vesszük a várost. Majd megállunk egy távfűtéses panel előtt, pedig megugattam!!!! nem érdekel az ilyesmi.

"De hátha megtetszik önnek!"

 

Kérdem én! Mit tesznek értünk vevőkért, és mit tesznek az eladókért ezek a hiénák??

 

Én az interneten fellelhető összes ingatlanirodának elküldtem egy levelet, melyben megfogalmaztam igényeimet egészen pontosan.

A körülbelül 65 emailre egyetlen elektronikus válasz érkezett, ahol egy másfél év múlva tervezett átadású ingatlant jelöltek meg nekem annak ellenére, hogy világosan leírtam, hogy engem már készen lévő épület érdekel csak.

Továbbá 5 telefonon kapott lehetőségről tájékoztattak, melyből egyetlen egysem volt tégla, egyedi fűtésű, már elkészült épület....:-(

 

Mi alapján hívtak fel vajon?

 

Miért mondja nekem egyingatlanos, hogy ez a ház nem panel, ha egyszer előre gyártott betonelemekből készült? Megmondom! "Hát nekem ide az van írva,hogy ez tégla! És ha az van ide írv, kkor bizonyára az is!"

 

Hát anyátokat!

 

Több 10 ezer ft telefonszámla, kb 200 kilóméter, és több mint összeadva 200 óra csatangolás, és semmi.

 

Mi a picsának tartjuk ezeket el? Mot komolyan! Nincs az eladókban annyi, hogy ők tegyenek fel internetre ingyenes hirdetéseket?

Vagy miért nem alakul ki kultúrája annk, hogy minden komolyabb eladó ingatlannak csinálnuk egy komoly honlapot, ami után csak az indul útnak, aki komolyan tudja, hogy hová megy.

 

Mi ez a lehúzó ütődöttség?

 

Példahirdetés: Budapesten a huszadik kerületben eladó egy világos fiatalos öszkomfortos tehermentes öröklakás. Víz, gáz, villany van.

 

Mot komolyan! Ez mit jelent? Nekem annyit, hogy valaki valahol valamit el akar adni!

Mi az, hogy örök? Vagy hogy tehermentes? Hát ha volna rjta valami, el sem lehet adni!! Mi az, hogy özkomfort, de víz is van?

 

És hogy leht egy lakásban lefotózni a dohányzóasztalt?? Az miről fog árulkodni?

vagy a belső sarokban a pók? Minek? Hogy lássam van sarok is extraként?

 

 

ÁÁÁ! Hogy a rákba lehetne venni egy 12 milla körüli 40 nm-es téglalakást???

 

Őrület!!!

 

Laci:-/