waxxablaze Creative Commons License 2006.01.16 0 0 103

pötyögd már be ide

Mennyit emelkedett a gáz ára 2002 óta?

Előzmény: prenotalis (7)

 

 

mivel elhúztál innen a kedvemre, és a dokumentálás kedvére:

 

Áder János górcső alá vette azon árak alakulását, amelyekre az állam valamiféle befolyással bír (vagy tulajdonosként, vagy valamiféle szabályozó eszköz révén) – írja a fideszfrakcio.hu.

„Nem lesz gázáremelés – hangzott a választási ígéret” – emlékeztetett Áder János. Ezzel szemben a lakossági gázáremelés 2002 és 2006 között 67 százalékos volt. A vállalkozások terén ez 136 százalék, az önkormányzatok pedig 92 százalékkal fizetnek többet – mutatott rá.

A szocialisták ígéretei között az is szerepelt, hogy a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők számára ingyenes lesz a gyógyszer, ezzel szemben az áremelés 30 és 140 százalék között alakult ezen a területen.

A villamos-energia ára 38 százalékkal emelkedett, a BKV vonaljegy ára 75 százalékkal kerül többe, mint négy évvel ezelőtt, a diák- és nyugdíjas bérletek ára pedig 98 százalékos növekedést mutat – sorolta a frakcióvezető.

Az autópálya-használati díjak esetében a heti matricák árai is nagymértékben emelkedtek. A személygépkocsik esetében ez 67 százalék, a kisteherautóknál 75 százalék, míg a kamionoknál ez 100 százalék volt – mondta.

Az átlagos fogyasztói áremelkedés négy év alatt: 18,2 százalék. Áder szerint jól látható, hogy minden egyes szám, ami a négy éves időszak alatti áremelkedést mutatja be, messze- messze meghaladja az elmúlt 4 év átlagos inflációját.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=330966&rvt=2

Előzmény: waxxablaze (8)