Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1810

de egy önkormányzatban nem világos, hogy kik is lennének a felek, hiszen itt nem a pártokról van szó

 

Tévedsz, Dunakeszin, ugyanúgy, mint máshol, pártokról van szó.

 

MSZP, SZDSZ, Fidesz, ezek teljesen egyértelműek

Lokálpatrióták: kezdetben a direkt pártkapcsolatot mellőző, helyi tömörülés volt, amit a pékék alkottak saját maguknak, miután kiszorultak, vagy eljöttek a különböző pértokból: a pék pl. SZDSZ-es volt, a Lada Niváján lobogtatta a szél a szadis zászlót, a Kollár az MSZMP egyik városi fejeséből lett az MSZP tagságon keresztül végülis Lokálpatrióta, a Kliment a Kovács droidja, stb. Mára ez a pártszerűség a Fidesz egyértelmű szöcetségese, kampánypénz felhajtója és a Fidesz által már fel nem vállalható, felettébb szalonképtelen ügyek végrehajtója. Az összetartó erő az önkormányzati ingatlankorrupcióból való már-már normatív részesdés, mindenkinek vannak saját bulijai, illetve vannak közös projektek, de mivel mindenki fogja a másik ....rkát, egymást is folyamatosan támogatják. Ebben a bonyolult érdekrendszerben a város irányítása annyira annyira pengeélen táncol (hiszen a döntéseknek 3-4 magánérdeknek és a város látszólagos működőképességének is meg kell felelni), hogy a döntésekben nem lehet szerepe semmilyen más javaslatnak.

 

Így volt ez a távfűtési ügyben is. Itt a fideszes kampánypénz képződés kapott gellert (panellakók fizetik, a Homolya nevű volt fideszes képviselőjelölt gyüjtögeti), mivel a szocik kiteregették. Aztán beterlték őket a visszaadás erdőjébe és most azon megy a tili-toli, hogy hogy lehet minél kevesebbet, minél kjésőbb úgy visszaadni, hogy még a PR-hasznokat is be lehessen szedni.

 

HA a szociknak lenne eszük, semmi másról nem szólna a kommunikációjuk, minthogy:

 

Emberek, mi szocik a tőletek lenyúlt pénz 100%-át, 60 M Ft-ot akartunk visszaadni még 2005 decemberében, karácsony előtt, ezek az újságjukban, meg a tv-jükben azt hazudják, hogy ők is ezt akarják, csak éppen ez nem igaz. Miután feltártuk ezt a disznóságot már nem volt más választásuk, mint a visszaadás. De azért figyeljetek, mennyi pénz lesz visszaadva és mikor.

Előzmény: Luckuty (1806)