Törölt nick Creative Commons License 2006.01.14 0 0 1809
Ugyanonnan:

"Tulajdonképpen ördögi körrõl van szó. A hatalmi háló gyors globalizációja mintha összekapcsolódna és együttmûködne a privatizált politikai élettel; egymást ösztönzi, támogatja és erõsíti a kettõ. Ha a globalizáció aláássa a hatékony fellépésre létrejött politikai intézmények cselekvõképességét, ha a politikai élet nagy mértékben visszaszorul a személyes identitás problémakörével való foglalatosságra, ez megakadályozza, hogy olyan kollektív cselekvési módok kristályosodjanak ki, amelyek a „függésháló” globalitásának szintjén volnának képesek fellépni. Úgy tûnik, minden a helyén van ahhoz, hogy egyidejûleg valósuljon meg az életfeltételek globalizációja és az életért folyó harc szétdarabolódása, atomizálódása és privatizálódása. Ilyen körülmények között a mai „identitásgondok” endemikus logikáját és logikátlanságát, illetve a belõlük fakadó cselekvési módokat figyelmesen és együttesen kell vizsgálni."

A strand-ügy, a mohó belterületbe vonások és az egyéb szűklátókörű társadalmi bűntettek - nálunk éppen "lokálpatrióta (?) identitással" - csinálják szét, alázzák porig a maradék egészséges közösségi szellemet.
Azt gondolom, hogy közösséget nem a hűbéri láncolaton keresztül kellene kiépíteni, ahol elöl megy a jani, a többiek meg csupán bólogatnak, hanem egymástól kvázi függetlneül, de egyéni véleményt formálni képes kis-megmondóemberek' közös elhatározásaira van szükség.

nem mondtam újat :)
lemy