vrobee Creative Commons License 2006.01.13 0 0 2274
Szerintem fölösleges belemenni, hogy egyes nyugati országokban mennyi a közlekedés ára, mert ott picit más összegüek a keresetek is...

Mondom, "A budapesti bérlet az átlagfizetéshez képest ugyanott van...
Akkor ezt a szálat lezárhatjuk, ugye?

(ez egyben válasz a taxizásra is, az emberek nem azért bkv-znak mert szeretik, hanem mert nem tudnak mást megfizetni, és ezt sem nagyon...)

Jó. Ugyanazt mondjuk. A tömegközlekedés nem csak vállalatszintű gazdasági kérdés, hanem elsősorban várospolitikai és szociálpolitikai.
Ebből az következik, hogy
- Nem a BKV-n kell a dolgot számonkérni, mert nem az ő asztala. Ő csak üzemeltető. A (város által) megrendelt szolgáltatást végzi, és annak az ellenértékét próbálja elszedni nagyobbrészt a várostól, kisebbrészt (politikai szinten meghatározott részt) az utazóktól.
- a verseny önmagában nem old meg semmit, mert a versenytárs is a fenti helyzetben lenne.

Szerinted az a helyes,hogy az ember ennyiért csak nyomorogva fér fel a járatokra????
Arra hoztam példákat, hogy bizony ez elég tipikus a fejlettnek nevezett világban is. Mondjak még? Persze jobb lenne, ha nem így lenne, de ez politikai döntés, végsősoron pénz kérdése.

Olyan vagy mint Boti, Ő is állandóan párizzsal, meg londonnal példálozik, holott az itteni körülmények messze nem olyanok.
Boti nem tudom, miért hozza a példákat. Én azért, hogy egy a gondolatmenetet alátámasszam velük. Hogy túllépj végre a "jaj, minden milyen szar nálunk, bezzeg máshol" szintről.

Az itteni körülmények van, amiben rosszabbak (pl. a járművek állapota és tisztasága), és van, amiben jobbak (pl. zsúfoltság csúcsidőben, megbízhatóság, reálértéken vett árak) például a londoninál.

Tudok sokmindent mondani, amiben a BKV-nak volna még mit fejlődnie, tudok erre is rengeteg keleti és nyugati példát hozni, de addig teljesen fölösleges, amíg a dolog logikáját nem érted meg, tehát hogy hol is van a kutya elásva...
Persze csak ha a piaci anyázáson túl akarsz lépni.
Előzmény: sandoravandor (2272)