Paleokrites Creative Commons License 2006.01.06 0 0 610
Kedves Mumu!

Igen!

A vallás egy mesterségesen kialakított ÉN tudati stimuláns, ami néha jót is eredményez bizonyos személységeknél...., de meg is változtathatja, akár szélsőségesen is a szubjektív megítélőképes értelmi-érzelmi reagenseket!

A HIT az ember vele született képesége...., ami ugye fejlődik, tágul, avagy szükülhet , mikor mi befolyásolja azt...., de bizonyos, hogy egy őserő tartalék..... a kitartáshoz, avagy személységserkentő katalizátor...
Természetesen sok tényező szinesítheti a hitet..., hisz ágai vannak.... Nem igen beszélhetünk az egy nagy hitről, ami általában a vallások pszihikailag jellemezhető emóciós hatással bír a hiszékenyekre...., mert van emissziós, befogadó és van tovább adó....

Talán magamat nem hívőként jellemezném, márcsak a hitet általánosító, lejárító, avagy túlzó gyűjtőfogalmi használata miat sem..., hisz rögtön valakiben a vallással kapcsolatos dolgok jutnak az eszébe ennek a /hit/ szónak a hallatán, holott ez nem teljesen így van egy magát keresztény hívő esetében sem!

Monjam azt, hogy nem a hit motivál...., hanem a megismerhetősége egy olyan , mondjam ki, inteligenciának, erőnek, ami energiákat szabadít, avagy tőlt be tereket, hogy érzékelheő hatásai boldogsággal, egészséges életérzéssel, belőlemfakadó önzetlen szeretetáramlás másokban is ilyen forrásokat fakasztana... Kiséé költői.... :)

Paleo
Előzmény: Mumu (609)