Ambu-Lonci Creative Commons License 2006.01.05 0 0 30798
Igen, megtehetted volna. És mivel nem tudjuk hogy mi van a másik oldalon, mi segítettünk is volna ezerrel.
De ne is haragudj, arra a dumára, hogy hülye a rendszergazda, meg sokat kell rá várni ezért inkább itt a fórumon kérsz segítséget komolyan azt vártad hogy segítünk? Az itteni guruk közül bizony több az olyan rendszergazda, aki nem kávézni jár ki a cégénél a rendelkezésre álló idejében hanem fórumokon segít másoknak, ezzel is próbálva még több szakmai ismeretet felhalmozni saját magának (a mások által adott válaszokból) ezzel mindenkinek jót téve?
A tietek lehet, hogy nem ilyen. De biztosítalak, több ilyen van.

Ha van honnan kérjél segítséget mert a cég alkalmaz rendszergazdát, akkor kérj tőle. Ha azzal elégedetlen vagy, akkor mondd meg neki, vagy a főnökének.

Ha az otthoni gépeddel bármi baj van, nagyon szívesen segítünk. De mintha ez a fórum az utóbbi időben krekker fórummá vált volna, egyre többen kérdezik, hogy különböző védelmeket hogy lehet kijátszani, a BIOS-ba hogy lehet belépni ha nem ismerik a jelszót, hogy lehet a tűzfal kihagyásával netezni, hogy lehet Windows jelszavakat feltörni, hogy lehet mások dokumentumait tulajdonba venni stb. Nem erre való. Ha a hozzászóló (aki egyébként nem is kell guru legyen, mert csak a kérdések címzettjei azok) alaposan megindokolja, hogy az ő saját file-jai, az ő saját gépe csak elfelejtette, stb. akkor naná hogy segítünk. Majdnem mindenre van megoldás.

Nem azért baj, hogy alapvető hálózati ismeretekkel nem rendelkezel mert csak az kérdezhet aki guru, hanem az, hogy ilyen (nem)tudás birtokában direkt ADSL kapcsolatot akarsz kötni egy céges hálóra. Elmondanád, mit tennél, ha mondjuk pl. a gépeken nincs rajta minden javító csomag (ami speciel a rendszergazda hibája lenne, de ugye eddig nem kellett gondoljon arra, hogy a gépek az Internet felől támadásnak lesznek kitéve) és hirtelen egyszercsak az összes gép 10-30 másodperc alatt megfertőződik valami olyannal, ami még adatvesztést is okoz?

Üdv:
AL
Előzmény: cs_gaborka (30791)