Tisztában vagyok vele, hogy egyesek ki tudják zárni még a rendszergazdát is, ekkor is vannak lehetőségek (nem csak Linux alá mountolás egyébként). Meg aztán nehogy még kiderüljön: már a Linux sem a régi. Manapság már állítólag túl jól kezeli az NTFS jogosultságokat... (esetleg beinthet ugyanúgy, mint az XP). De ne így legyen...
Mindenesetre, ha kötnék is fogadást (amit úgysem), maximum arra, hogy Linux nélkül is megoldanám a problémát.
Viszont először is próbáltam volna tisztázni, vajon mit akartál resiffrírozással, miért célozgattál homályosan az EFS-re:
"nagyjából keresztet vethetek úgy 40 GB anyagra, ha nem veszem meg azt a resiffrírozó progit - EFG, AFG, AFS vagy mittudomén hogy hívják"
Utána logikus módon leírtam a titkosítással kapcsolatos dolgokat, erre jössz egy lesajnáló beszólással:
"most nem kezdeném elölről, hogy mi a különbség a titkosítás meg a sajáthasználatúvá tétel között"
Még egyszer: én csak azért írtam a titkosításról, mert benne volt a kérdésben: "resiffrírozás". "EFS" (-re célzás...). Más szavakkal: nem azért írtam a titkosításról, mintha nem tudnám mi a különbség...
Joggal gondolhatnék ezek után arra, hogy talán nem is ismered a resiffrírozás szó jelentését, hanem csak úgy használtad vaktában, mert olvastad valahol... Sőt, ezek szerint az EFS jelentését is le kellene írnom... (hiszen: mittudomén hogy hívják...).
Pedig engem Ezzel vezettél Félre Szalapala... (EFS)...