loreena Creative Commons License 2006.01.04 0 0 62

2004 decemberében kötöttem ADSL Hobby szerződést az akkori Axeleroval. Ez a csomag 512mbit/sec sebességet és korlátlan adatforgalmat tartamazott. Egy éves hűségnyilatkozatot vállaltam, mert már akkor látszott a piaci tendencia.

2005 december elején érdelkődtem az ügyfélszolgálatuknál telefonon, hogy a hűségidő lejártával mennyi lesz a fizetendő díjam. Már akkor furcsállottam, hogy az ügyintéző konkrét árat nem tudott mondani csak azt, hogy annyit fogok a továbbiakban fizetni hűségkötelezettség nélkül, amennyi a szerződéskötéskor a két évre vállalt tarifa lett volna. Megybeszéltük, hogy ez akkor a jelenlegi 7990 Ft helyett kb 1000 ft-al lesz kevesebb. (Piaci viszonyok változása, ÁFA csökkentés+további hűség miatti csökkenés)

Ehhez képest kaptam a szerződés lejártát követően a T-Online-től egy levelet, hogy a kedvezményes időszak lejártával 7990 Ft helyett 10500 Ft a havi díj, de mivel hűséges ügyfelük vagyok, CSAK 9500 Ft!

Azt hittem nem jól látok! Nemhogy csökkentették volna, hanem jelentősen növelték! Miközben az új előfizetők egy éves hűségnyilatkozattal 6750 Ft ot fizetnek az ADSL Start csomagért.

Nosza, újra ügyfélszolgálat és mit tudtam meg: Az ADSL Hobby csomagot jól eltüntették. A csomagot időközben az a változás érte, hogy a korlátlan adatforgalmat mégiscsak maximalizálták (de olyan szinten, ami nem okoz nekem, átlagos felhasználónak gondot), másrészt megduplázták a sebességet. Mindkét módosítást saját hatáskörben egyoldalúan hajtották végre. A sebesség megduplázása a névváltozáskor világgá lett harsogva, milyen nagyvonalú a cég.

Most meg az derült ki, ha nem akarok ugyanazért a szolgálatásért többet fizetni, mint eddig, akkor vissza kell lépnem másik csomagba. Az ADSL Start megintcsak 512-es sebességet adna, ami megfelel az akkori szerződésemnek, de már nem korlátlan az adatforgalom.

Nem erre mondják, hogy ügyes? Aki így járt, mit szól hozzá?