Demszkyváros Creative Commons License 2006.01.03 0 0 117
Most már a Szabad Nép Szabadságot is a zorbánviktor mozgatja:

"Hétvégi trolicsőd a fővárosban

Népszabadság • 3479 • 2006. január 3.

Csaknem teljesen megbénult a főváros troliközlekedése január elsején, de még tegnap sem állt vissza végleg a rend. Az esős időben sorra lerobbantak a járművek, zárlat miatt először a régi ZIU típusú kocsikat kellett leállítani, később azonban a csuklós Ikarusok közül is jó néhány felmondta a szolgálatot. Összesen harminc jármű vált átmenetileg üzemképtelenné - tudtuk meg Vitézy Dávidtól, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tagjától. Egyszerűbben szólva ráztak a trolik, ezért a sofőrök némelyike arra biztatta az utasokat, hogy két lábbal ugorjanak le a kocsikról, úgy elkerülhetik az áramütést - állítja Vitézy. Úgy véli, ezért a szégyenletes helyzetért, az elöregedett járműparkért a városvezetés is felelős.

A peches hétvégi sorozatot a BKV is elismeri, a társaság közleményéből kiderül, a trolik részét - főként a 26 éves ZIU-kat - valóban le kellett állítani. A nedves időben ugyanis ezeken szivárgó áramot jeleztek a tavaly beszerelt berendezések. Ez azonban még nem jelent rázásveszélyt. A cég közölte, év végig tíz új alacsony padlós járművet vesznek.

A sok eső és az olvadás miatt tíz centiméteres víz borította a Ferihegyi repülőtérhez vezető út csatornázatlan, városhatári szakaszát. A helyzetet a vízelvezető, szikkasztó árkok fagyott földje idézte elő. A repülőtérre vezető külső forgalmi sáv a folyamatos szivattyúzás miatt délutánra szabadult fel. Ma munkagépekkel végigkotorják a bekötőútig az árkokat, hogy biztosítsák a csapadékvíz elfolyását."