pappattila Creative Commons License 2006.01.02 0 0 906

Sziasztok!

Január 17-én érkezem Dél-Afrikába (JHB) a feleségemmel, látogatóba megyünk a nagybátyámhoz egy hónapra. Ez idő alatt szeretnénk eljutni Cape Town-ba és környékére, Durban-be és a Krüger Park-ba. Látogatást szervezünk Pretoriába illetve Sun City-be is. Igazság szerint az egy hónap nagyon kevés, hogy igazán bejárukam az országot.

Nem titkolt célunk, hogy később amennyiben tetszik az ottani élet, akkor kint válalljak/junk munkát. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket és hozzászólásotokat. (bár már jó pár hozzászólás volt ezen a topicon ebben a témáben is...)

Szóval... A kérdésem a következő: Milyen esélyekkel indulok a következő esetben munkavállalás és letelepedés témákban: Gépészmérnöki végzettség (Bsc), 5 éves tapasztalat (jelenleg a Tetra Pak-nál dolgozom project engeneer-ként). A feleségem középfokú végzettséggel rendelkezik (számviteli) + masszőr diplomája van. Dióhéjban ennyi...

Az érdekelne első sorban, hogy keresnek-e fehér külföldről bevándorló felsőfokú végzettségű munkaerőt (a fekete bőrűek között milyen számban található például mérnök végzettségű?). Olvastam a Affairs weboldalán, hogy letelepedési szándéknál fontos az egyén végzettsége. Ugyan csak nézegettem álláshírdetéseket és ugyan találtam végzettségemnek megfelelő állást, de nem tudom milyen esélyeim vannak a kintiekkel szemben (valószínüleg meg sem tudom amig ki nem próbálom...)

Tehát eben kérném a segítségeteket, hozzászólásotokat.

Illetve, szívesen találkoznék Veletek kint, amennyiben valamilyen elérhetőséget meg tudtok adni.

Üdvözlettel: Attila,