Andreas
2005.12.30
|
|
0 0
19
|
Lenne egy kérdésem az ebroker-rel kapcsolatban, bár lehet hogy szimplán tőzsdei kérdés.. Az 5 perces zárószakaszban figyelgettem az ajánlati könyv bejegyzéseit és itt mindig történik valami furcsa. A vételi és az eladási ajánlatok között feltünik egy-egy az utolsó kötéshez képest jócskán eltérő ár. Vételi oldalon oké, valaki biztosan vásárolni akar ezért magas limitárat állít be. De amikor az eladási oldalon bevillan egy jóval alacsonyabb ár azt nem tudom mire vélni. Főleg mert a következő frissítésnél el is tünik az ajánlatok közül és nem is jön létre kötés. Példa: ma zárás előtt a legjobb vételi és eladási ajánlatok így néztek ki a Richter-re: 38200 Ft és 38550 Ft . Erre feltünik az eladási ajánlatok között egy ilyen: 33000 Ft 200 db, majd következő frissítésnél eltünik, kötések nélkül. Pedig ha jól értem a tőzsde müködését, akkor az eladó határozza meg az árat, vagyis a 38200 Ft-os vevői ajánlatot tevő elvihette volna 33000 Ft-ért a kért x db-ot, majd a sorban utána következő is és így tovább amig a 200 db 33000 Ft-os el nem fogy. Rosszul tudom? A másik kérdésem az ebroker-re vonatkozik: A kondíciós listában nem látom egy még teljesületlen ajánlat törlésére és módosítására vonatkozó díjszabást. Meg tudná valaki mondani hogy hány százalék? |
|