Selket Creative Commons License 2005.12.30 0 0 105
Szilveszter? Akkor malac.

Malacoldalas forgó nyárson sütve

1 kg malacoldalas
1/4 csésze extraszűz olívaolaj
1 vagy 2 gerezd citrom
1 cs. friss rozmaring leöblítve
durva szemcséjű só
durvára őrölt fekete bors
2 ek provence-i fűszerkeverék
a tálaláshoz grillezett paprika

Távolítsuk el a vékony hártyát a karajok hátoldaláról.
Húzzuk nyársra a húst (ehhez képet mellékelek).
Öntsük az olajat egy tálkába, és csavarjuk bele a citrom levét. A rozmaringcsokrot használva ecsetnek, kenjük meg a citromos olajjal a hús mindkét oldalát, bőségesen szórjuk meg sóval, borssal, a provence-i fűszerrel. Azonnal kezdhetjük a sütést, de jobb, ha 15-20 percig pácoljuk a húst.
Amikor a grillező sütésre kész, illesszük a nyársat a forgatószerkezetbe, és indítsuk el a motort. Az oldalast lefedve süssük, ameddig aranybarna lesz, méretétől függően 40-60 percig. A sülő húst kenegessük a citromos olajjal, a spéci ecsetünkkel. A hús akkor készült el, ha annyira visszahúzódott a bordavégekről, hogy azokból 5 mm kilátszik.
(Szerintem grilles sütőben is elkészíthető.)