keresohotmail.com Creative Commons License 2005.12.26 0 0 135

Ha van egy barátod elmodja, hogy a Wartburg az jó autó, a barátod nem Wartburg ügynök nincs is használt Wartburgja, amit el akarna adni, mindaszonáltal sokáig kersett autót, hajlamos vagy hinni neki.

Így vagyok én is a tanúsággal, le lett írva és én hiszek a tanúságnak, nem láttam a feltámadott Krisztust, de azoknak aki mondják, hogy látták hiszek, még ha 1900 vagy akárhány évvel ezelőtt volt is, a tanúság ma is él, mondom annak hiszel akinek akarsz. Én hiszek nekik, te nem, te dolgod, mindenestere még annak is feltűnik a saját igazságtalanságod, aki mint te szemre keresi a szeretet és a maga kegyességét, mivel nem voltál ott, tehát a minimális emberi intelligencia azt diktálná, hogy legalábbis a Krisztus feltámadása körüli vitát egy nem tudommal zárja le aki nem tudja cáfolni. Ez mutatja, hogy milyen álszent a bölcselők cáfolata, én nem tagadom, hogy Krisztust nem lehet bizonyítani (nem is akarom), de azt igen hogy cáfolni lehetne, ezért ha annyira intelligens lennél, mint amennyire mondod egy szerény nem tudom a Krisztus feltámadása körüli mizériában megtenné a részedről, hogy tisztességes embernek tartsalak. Nem tudom felülvizsgálni mi az igaz, mert lehetetlen felülvizsgálni nincsenek bizonyítékok, sem cáfolatok, ha nincs valami abölcselők mértéke szerint sem cáfolva sem bizonyítva, akkor mondom a tisztességes bölcselő legfeljebb annyit mond nem tudom.

Azt meg mondom tényleg már a múltkor is érdekelt milyen teológiai intézmény ami megvezetett, mert nem emlékszem, hogy ezekre, amikre jutottam valaki tanított volna. Sőt honlokegyenes ellentmond talán minden "teológiának" amit hallottam.

Teljesen mindegy mi Jézus neve, Immánuel Jeshua akármi, nem a név a hangok a nyelv a lényeg, hanem aki mögötte van, akire te gondolsz, ugyanis az emberi szív teszi tisztává vagy tisztátalanná a dolgokat, aki megfertőztetett, az keresheti az Ő nevének igaz és tiszta kimondását, ameddig akarja, mert ő maga belül van megfertőztetve azért nem tiszta neki a név.

 

Előzmény: Paleokrites (83)