Törölt nick Creative Commons License 2005.12.23 0 0 5196

Én -mint hozzá nem értő - a következő célt tűzném ki egy kezdő rádióengedély-kategória megalkotásakor:

1. Mit akarok?

-Utánpótlást akarok, tagot akarok, emberállományt akarok és (tagdíjjat is hehehe).

2. Hol vannak ezek a jelöltek?

-Rádióklubban? - NEM -mert alig van klub.

-MHSZ-nél? NEM, nincs.

-Ifjú bevonuló haderő hiradósainál? -NEM, haderő sincs.

-Iskolák, egyetemek padjaiban? - NEM, mert melót sem találnak majd, ergo hobbit sincs idejük/pénzük keresni...

- Utcán? - IGEN! Vannak még fiatalok, akik a skype, az msn, az mms, és az egyéb tököm csodák mellett érzik az izglamat 1-1 pmr rádió megnyomásakor. Gyors csalódásuk miatt hamar negyedhullámú koax kerül a rádiókra pár topiccal arréb, de addigra már tudja a srác az alapvető összefüggéseket, forraszt, számol, próbál, riportot ad, magaslat, rálátás, visszaverődés, terjedés.. ilyesmivel foglalkozik.

Ezeket a gyerekeket lehetne játszva belasszózni a kezdő fokozattal, és meghagyni nekik a 70cm-es sávot, mert már ELEVE kábé ott kísérletezik vagy két éve!!!

Erre a MARHA kihagyja a tervezetből a 70 centit... Vazze ez orbitális ÖNGÓL!!!

Francnak az RH, meg a 3,5 mega kezdőnek, én mondom, pedig csak cb-zek!!!!

Ott 1-5 wattal is óriási galibát tud valaki csinálni, jól beégetheti az egész divíziót.

Adnák a tervezet szerint a 3,5 és a 28 megát, de a pmr-es táborból indulók alól kihúzzák a talajt... Tízezrek vettek ilyen műanyag izéket, köztük én is, de a cb miatt én az RH felé mozdulok úgy is. De én azt mondom, hogy inkább ne lenne RH, csak a 70 centit hagynák meg.

Később úgyis "lefanyalodik" az ember 14 mega alá mikor ráérez ;-)

Előzmény: ha5cti (5190)