Mikolt Creative Commons License 2005.12.21 0 0 322

<!-- --> <!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //--> on error resume next ShockMode = (IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.7"))) Sub banner_86219_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call banner_86219_DoFSCommand(command, args) end sub

hírek ˇ a konyha ˇ konyhalexikon ˇ gyártók, forgalmazók ˇ játék ˇ ajánló ˇ fórum ˇ tárgymutató
<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->
Hókifli
  • Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    20 dkg margarin
    1 dl tejföl
    1 ek cukor
    2 dkg élesztő
    pici só
    kevés tej
    ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
    kb. 10 dkg vaníliás porcukor

  • Elkészítés:

    Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.

    A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.

    Hagyjuk egy órát pihenni.

    3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

    Megtöltjük a lekvárral, dióval, mákkal és kifliket formálunk belőle.

    200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, és még forrón megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

Előzmény: Samu mama (321)