taaltos Creative Commons License 2005.12.20 0 0 14

Na jó, akkor beszéljünk a fizikáról. Einstein óta az abszolút sebbesség 300 ezer km /sec.

Csakhogy...

A fizikusok által "tunneleffekt" ( alagút-effektus) -nak nevezett jelenség létezö valóság.

A dolog lényege, hogy a fénysebességet laboratóriumokban már négyszeresen túlszárnyalták, a következö módon:

 

http://www.uni-miskolc.hu/~www_fiz/segedlet/modern1/14.htm <--

 

 kvantummechanikai alagúteffektus

 

http://alag3.mfa.kfki.hu/stm-stud/labgyak/ 

 

http://theop8.chem.elte.hu/imre/elmkonyv/kvantfiz/demand/alagut/index.htm 

 

http://maillist.cogpsyphy.hu/pipermail/koglist/2002-February/001610.html 

 

Népszerüen leírva : http://www.hrasko.com/xaknak.php?docid=10029 

 

" ... Egyszer végeztem egy ilyen számolást: Például egy tachionágyúval (sci-fi!) - amely a fénynél lényegesen gyorsabban haladó lövedéket bocsátana ki - megcéloznék egy tőlem igen gyorsan (de c-nél lassabban) távolodó űrhajót. Ha az űrhajó kapitányának a találatkor még lenne ideje megnyomni az ő hasonló tachionágyújának elsütőgombját, akkor az ő lövedéke az én ágyúmat még azelőtt semmisítené meg, mielőtt én azt elsütöttem volna. No, most akkor lőttem-e, vagy sem? ... "

 

A lézerfénnyel demonstrált kísérletben a lényeg az, hogy az információ "alagúton" keresztül már négyszeres fénysebességgel közlekedik, egyik fizikus sem tudja okát adni a jelenségnek.

Gyakorlatilag úgy is lehetne érzékeltetni, hogy az információ elöbb jelenik meg "b" ponton, mintsem azt az "a" ponton elküldték volna - ha egy "alagúton" keresztül áramoltatják a lézerfényt.

A klasszikus fizikában is ismert jelenség a folyadék "összenyomhatatlanságának" következtében, hogy "szükített keresztmetszetü térben" felgyorsul a folyadék áramlásának sebessége.

Na de az abszolútnak mondott fénysebességet négyszeresen túlszárnyalni - fénnyel?

 

"Gain-assisted superluminal light propagation". Talán úgy fordíthatnám, hogy "Gerjesztéssel segített szuperlumináris fény terjedés". A szuperlumináris fénynél gyorsabbat jelent, de ezt furcsa volna behelyettesíteni - fénynél gyorsabb fényterjedés - ezért javaslom, hogy használjuk erre a cénélgyorsabb kifejezést ezentúl. " - mondja Hraskó Gábor.

 

Hát nem Istenkáromlás a SZENT fizikai törvények látványos cáfolata ?