karimax Creative Commons License 2005.12.19 0 0 54

Attól függ mennyi galambot akarsz tartani.

2x2m alapterület  kb 20 - 26 galambnak elfogadható. 2 db 2x2-es rész középen egy 1x2 m-es takarmánytárolóval. Vagy máshonnan hordod be a takarmányt és akkor már van egy 3x2-es területed is.

Sok galambot ne tarts. Sok pénzt ne adj galambért!!! A hiper szuper xx díjas gyereke, tesvére, leszármazottja....... ne engedd magad félrevezetni. Azt a galambot ami nálad majd jól teljesít úgysem adják el. Mindenki azt a galambot keresi ami leszaggatja az eget. Azt Te sem adnád el. Senki nem adja el a jó galambot!! Amit eladnak azt valamiért eladják. Főleg öreg galambot. Egyszer valamikor lehet hogy volt eredménye. De mire eladják azért adják el mert kiderült nem örökít. Többször több tojóval/hímmel lepróbálták és a gyerekei között nincs eredményes galamb.

A legjobb módszer szerintem fiatalokat több helyről beszerezni, jól összekeverni a társaságot. Ezeket, jól megröptetni fiatalon. A következő évben ezek gyerekeiből már tudsz + néhány hangsúlyozom néhány megint behozott fiatallal a fiatalok versenyén már nyugodtan részt vehetsz. Esetleg még a berepült galambokból egy -egy keltést lehúzni. Sok jó galamb is elveszik az országban, és nem mind lesz a ragadozók martaléka. Sok anekdotát hallani berepült galambokra alapozott tenyészetekről. Ez a legegyszerűbb leg költséghatékonyabb módja a jó galambokhoz való hozzájutásnak. Attól a galambtól amibe sok pénzt fektettél nagyon nehezen válsz meg. A gyerekeivel elnéző vagy mert a xxx az apja és annak......Nem szabad. Itt kapitalizmus van. Amelyik galamb teljesít az marad jövőre. Annak a gyerekei repülhetnek. Kell húzni egy vonalat, és aki alatta teljesít azt selejtezni kell.  Származástól függetlenül. Neked legyen egy nyilvántartásod amiből nyomonkövethető a saját gyűrűzéseidnek a családfája.  

 

A legeredményesebb galambom anyját tojásként hoztam haza, az apja pedig egy berepült német hím volt.

Az igazsághoz hozzátartozik hogy a tojást Barcelonából hoztam haza 20 órai egysegges alvás nélküli autózással.

 

Üdv.: karimax

Előzmény: videoton63 (53)