gligeti Creative Commons License 2005.12.19 0 0 230

 

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy azért találtam a korpuszban negatív konnotációjú esetet a "példa adására", továbbá rumci a ÉKSz-ből idézett ilyesmit

 

 jelző nélkülit nem láttam, de lehet, hogy elkerülte a figyelmemet.

 

 A "tolerancia 3 stációja" ügyben nem voltam világos (félreérthető voltam). Ugyan a te hozzászólásodra válaszoltam, a 3 szintet nem mind a te hozzászólásaid képviselték természetesen. Az első szintre mástól láttunk eklatáns példát.

 

 Te (meg én is) a 3. szinten szeretnénk hinni magunkat, de az a helyzet, hogy szerintem nem csak a -nék használatára szocializálódtunk, hanem a -nák lenézésére, és ezt igen nehéz levetkőzni, és a valódi ítéletmentességet internalizálni. Ha kellően kívülről figyelem magamat, sokszor fülön is csípem magam (és attól tartok, hogy ez a legtöbb, amit megtehetek, mármint a kívülről nézés és fülöncsípés, meg a törekedés). Én a példaadás szó használatában nemcsak pontatlanságot, hanem kifejezetten freudi pontatlanságot éreztem.

 

 

 Malacky: de, miért ne lenne analógia? Akkor is, ha eszük ágában sem volt internalizálni a marxista ideológiát, és akkor is, ha akkor épp tényleg akarták. A jelenség akkor is létezik, ha van más igazság is, netán csak más igazság van.

Előzmény: Kis Ádám (228)