Vasti Creative Commons License 2005.12.19 0 0 203

Én egy mocskosul elégedetlen wrt54g V5 felhasználó vagyok!!! Nagyon gusztustalan dolog szerintem ugyanazon a jól bejártatott néven egy gyengéb terméket adni: minimum egy Lite dukált volna a típusszám után ;-)))

A hálózat úgy néz ki, hogy van a szomszéd lépcsőházban egy megosztott net, adsl, router, switch. Arra csatlakoztunk mi. A routeren nincs beállítva nekik dhcp, és én a 220-as címet kaptam a fickótól. És hogy egyáltalán ne "zavarjuk" egymás, én az ő netjüket a wrt54g "modem" portjába dugtam, static ip-t beállítottam, gondoltam ez így OK lesz. Én futtatok dhcp-t is.
Nem akartam simán bedugni a wrt54g lan portjába az ő netjüket, mert nekik nincs wlan-juk, viszont irodai gépek is vannak a hálózatukon: gondoltam védjük őket, ahogy tudjuk...

Namost ugye ha a gagyika (wrt54g) static ip-re van álítva, akkor ha 100 dhcp szerver figyel azon a lábán, akkor sem kellene neki ip címet kérni tőlük - mert nem dynamic ip van beállítva! Ez azért egy kicsit durva szoftveres hiba. Ezek után higgyem el neki, hogy pl. tényleg szűr mac address alapján?! ;-)))

Mindjárt hoz a srác, akitől van egy másikat. Kíváncsi leszek, hogy az mit művel... Addig csereberélem, amíg egy "jót" ki nem fogok.

Vagy mondjuk ha az új, meg a következő új sem lesz jó, akkor tuti megoldásnak még mindig ott lesz a Belkin ;-)))

Üdv!
Előzmény: Vendég. (202)