mdk Creative Commons License 2005.12.16 0 0 3773
1. Megoldás

Mint írtad az alsó ajtó teteje egy öszekötő lécnek fog ütközni.
Az alsó szekrény hosszát(képet nézve magasságát) úgy méretezed, hogy erre az összekötő lécre kb.7mm-t takarjon/csukódjon rá, a keskeny ajtóra ami lefele nyílik pedig félig ráütődő kivetőpántot teszel.
Ennek benne van a nevébe miért jó.
Ezzel meg tudod oldani hogy lefele nyíló keskeny ajtód is kb. 7mm-t csukódjon rá az összekötő lécre így az alsó ajtó és a lefele nyíló ajtó között lesz kb.4mm hézagod.
Szükséged lesz csapanytyúra is hogy becsukott állapotba maradjon az ajtó.

2.megoldás

GPF adott egy linket ahol ő arra az olló izére gondolt.
Sztem egy ilyen keskeny ajtónál nincs elég hely ehhez meg felesleges is mert kb. 15-20cm széles lehet az ajtó és hamar kopik az az olló izé.
Cserébe 250Ft

De jó hogy adta ezt a linket mert azon rajta van az is, amit én akartam mutatni.
Pontosabban ez "ART 6400 RUGÓS FELNYILÓ OLLÓ"
Ezzel viszont vigyázni kell mert tudtommal ennek a forgáspontja nem egyezik meg a kivetőpántékkal, tehát nem kell/lehet hozzá kivetőpántot használni.
Ennek oldal irányba is van tartása nem úgy mint a gázteleszkópnak ezért nem kell hozzá kivetőpánt, de legalább kettő kell.
Mivel kettő kell, elég erős lesz, de még viszonylag elviselhető egy ilyen keskeny ajtónál...esetleg nagyobbra tervezed az ajtót egy 5cm-rel.....bár sokkal nem lesz jobb.
tt nem szükséges a csapantyú.
800Ft/db

Én személyszerint a félig ráütődő kivetőpántos csapantyús megoldást csinálnám, mert egyszerűbb és kénylemesebb, mind elkészítés, mind használat szempontjából.

A tervezéshez meg annyit hogy kilehet számolni mindent egy ilyen egyszerű szekrénynél csak tudni kell mit akarsz, meg gyakorlat kérdése.

Sok sikert!

Előzmény: kivi (3771)