shabbarulez Creative Commons License 2005.12.16 0 0 19
A kártya szerepe igazából csak a bejövő jel átalakítása olyan formába hogy a számítógépen futó programok átlal érhetlemzhető és megjeleníthetővé váljon. Mivel a számítógéped digitális formában üzemel, míg a bejővő jel amit a tv-d közvetlenül meg tud jeleníteni analóg és kell egy kis átalakítás ezt végzi el a kártya.

A bementi jel pedig jöhet akár kábelszolgálató tv kábeléből, vagy ha műholdas a forrás akkor az azt működtető parabola set-ből. Fölfelszíni sugárzás esetén az éterből bejövő jel antennával való befogásával és értelmezésével. És jővő majd az lesz hogy az internet kapcsolaton keresztül adatcsomagok formájában is jöhet majd tv-s jel amit megfelelően átalakítva vagy a monitord vagy a tv-d képernyőjére lehet rakni.

Persze ahhoz hogy legyen mit nézni kell egy bejövő jel és ez jellemzően mint minden szolgáltatás fizetős. Ezért fizetsz a kábelszolgáltatónak legyen az T-kábel vagy UPC vagy más, azért fizet pl. az Antenna Digitálnak ha az ő rendszerükön nézed az adást az éteren át. Vagy műholdas esetén a UPC Direct az ami elérhető.

Persze vannak ingyenes források is de ezeknél a vételhez szükséges eszközök beruházását neked kell vállalni. És ami ingyen van az jellemzően vagy azért van ingyen mert szegényes a kínálat vagy épp nem az igényedihez van igazítva. Pl. ha veszel egy műholdas szettet ami egy igen komoly beruházás, akkor azon nézhetsz akár több száz csatornát is csak épp azok jellemzően mint külföldi csatornák lesznek, a magyar tartalom igen szegényes lesz mivel ezek le vannak kódolva mivel nem ingyenes adók. Vagy a megszokott botantennás érteri vétel esetén be kell érni 3 adóval ami ha jól emléxem az m1,m2,rtl-ből áll.
Előzmény: aditte (13)