wainnalahulahafizun Creative Commons License 2005.12.15 0 0 203

Nincsen erő s nincsen tudás csak Isten által.

 

A Teremtő azt mondja: "Hívd az embereket Urad útjára bölcsességgel és szép szóval." (Korán, A méhek című 16. szúra, 125. ája)

Isten a következő szavakkal intette a hívőket: "Bizony a hívők testvérek." (Korán, A szobák című 49. szúra, 10. ája)

 

Bizony a gyógyulás Istentől való, ugyanúgy mint a szabadulás. Ábrahám (béke legyen vele) így fohászkodott az Úrhoz: "És mikor megbetegedtem, nos Ő volt az, aki meggyógyított" (Korán, A próféták című 26. szúra, 80. ája) Vajon, ha egy xy gyógyszer segítségével meggyógyulsz, nem momdod, hogy az xy gyógyszer gyógyított meg, ami közvetítette Isten egyedülálló gyógyító erejét?

S ugyanígy az útmutatás (hidája) is Tőle való. A Kegyes Korán Isten teremtetlen szava, mindes egyes sora jel, csoda, azaz ája. Saját maga így dicsérte e nemes szavakat: "Ha a tenger tintává válna Uram szavai lejegyzése végett, hamarabb fogyna el a tenger, mint Uram szava..." (Korán, A barlang című 18. szúra, 109. ája)

 

Ezen tengernyi szónak kéne utat találni az emberi szívekbe. Nem véletlen, hogy idézőjelbe tettem a "varázsige" szót. Pontosan azért, hogy jelezzem, hogy az valójában nem varázsige. Hány és hány ember, ha látja, hogy valami a Koránból származik, elfordul, befogja a fülét. Amikor Csisti imám (Isten kegyelmezzen neki) egy városba ment, azt látta, hogy minden ember befogja a fülét. Tudták, hogy az imám az iszlám üzenetével jön, s eleve nem akarták meghallgatni. Ekkor ő is a fülébe tette az ujját, erre mindenki kivette az ujját a füléből, meghallgatták a mestert, s kivétel nélkül felvették az iszlám vallást. Ez bölcsesség volt. Ha valaki Isten szavát olvassa, hátha Isten megkegyelmez neki és bölcsességet, tisztánlátást és hitet ad neki. Én minden esetre tanusítom, hogy nincsen más jogosan imádható istenség csakis Isten, s tanusítom, hogy Mohamed, kivel legyen Isten áldása és békéje az Ő küldötte.

Előzmény: ikaljan (201)