fumigo Creative Commons License 2005.12.15 0 0 213
Jó. Valóban nem fejeztem ki magam világosan.
Valóban Magyarországon vannak cigányok -- nem elhanyagolható számban --, és mégsincsenek az elitben. Csakhogy véleményem szerint ma már az nem lehet valaki előrejutásának az akadálya, hogy milyen a bőre, haja, szeme színe. Ld. szőke nők: viccelődünk, de ott van Szili Katalin, Dávid Ibolya stb., ahol van.
A cigányok ma nem a bőrszínük miatt nem tudnak érvényesülni. A történelmi előzmények, és a hagyományaik, a kultúrájuk miatt. Aki ebből kiszakadt, az tud is. Nagyon sok cigány értelmiségi van. A cigány családokban nem elvárás, hogy a gyerek jól tanuljon.

Speciel a "cigány" és az "elit" nem korrelál. De ez ma már nem mutathat oki kapcsolatot. A "lágy aszfalt és a "gutaütés" korrelál. De nem azért kapnak az emberek gutaütést, mert az aszfaltból a meleg hatására valami kipárolog, hanem mert melegben nagyobb a gutaütéses esetek száma. A cigányság nem azért nem kerül be az elitbe, mert más a bőre színe, hanem mert nem felkészült. Szvsz.

Nem azt, mondom, hogy Magyarországon nincs rasszizmus, antiszemitizmus, mert aki azt tagadja az vagy vak, vagy hazudik. Azt tagadom, hogy a művelt emberek előrejutásának nem feltétele a többségi csoporthoz való tartozás. Ld. zsidók.

Bocsi az OFF hozzászólás miatt.
Előzmény: rumci (212)