Törölt nick Creative Commons License 2005.12.12 0 0 398
1. Üzleti rizikó. Mér' a társadalomnak kell csengetnie, max tönkremegy a viszontbiztosító is.Persze szigorúan liberális alapon, de mint tudod én nem azon állok.

A konkrét helyzetből egy csapdaszagot(hmmm. volt aki elhúzott) érzek ki, ahol szerintem nem nézőpontok ütköztetése, hanem egyértelműen triumfálási szándék volt a motiváció.
Azt nem tudnám eldönteni, hogy Tomcat megjelenése váltotta ki, vagy egyébként is megvalósult volna, mindenesetre tekintélyszerző hadjárat és semmi köze konkrét problémák megvitatásához, ez csak keretet szolgáltatott. A Tóta W féle megközelítést én egyáltalán nem vetném el hiába igyekeztek egy felkészületlen apropóra alapozva eliminálni, ugyanis máshol is történtek komoly iparfelszámolások(pl. Anglia-bánya, nehézipar,könnyűipar-textil, hajóépítés) és a párhuzamba állítható, komoly területekre kiható munkanélküliségekben a volt dolgozók és/vagy gyermekeik mégsem a hedonista semmittevés-bűnözés-fogyasztási cikk követelést választották a követendő útnak. A magukat vitagyőzteseknek tekintők elfelejtették bemutatni, hogy a franciaországihoz hasonló esetek előzményei pont ugyanehhez a végkifejlethez vezettek volna egyéb esetekben. Ha volt hasonló előzmény, márpedig volt tömegesen Európában, Angliában,USA-ban de nem eszkalálódott, hanem megoldódott nagyobb konfliktusok nélkül, akkor a konkrét eset gyökere és motivációja biztosan nem az ami megállapításra került, hanem közelebb áll kollektív belső tulajdonságokhoz, a kialakult mikroklímához, mint külső körülményekhez.

A cikről mégegyszer annyit, hogy a problémám a társadalmi felelősség emlegetésével van olyanok részéről akik az eszköztelenítésben járnak az élen.

Előzmény: alfredoo (395)