muallim Creative Commons License 2005.12.11 0 0 14570
Kedves Astrojan!

Az emberiség által definiált méter ugyanúgy egy "repülő szőnyegen van" mint a Sirius valamelyik bolygóján. Nincs jogod kitüntetni a Földet a minden közepének, ez a lemez már lejárt.

Gondolj arra, hogy bármilyen homeomorf térben pl. az eukledesi geometria leképezhető, pedig kívülről egy másikból nézve ahol te egyenest látsz az ott görbe vagy éppen kör lesz. Ezek egyenértékű geometriák és mindegyikben a törvényszerűségek ugyanazok és a benne mért eredmények is. A transformáció egyértelmű közlekedést biztosít a különböző terekben, egyáltalán nem kell abszolut, kitüntetett , kiindulási tér hozzá.

Einstein nem csinált mást mint csak egy lokalitáson alapuló négydimenziós geometriát, amivel avalóságot leírta.

Abszolut méter nincs, mert nincs a mindenben kitüntetett ko rendszer, meg mint az "ábra" mutatja nincs is szükség rá.

Ha csak két test ( tömeg ) lenne a mindenben akkor egy kitüntetett ko lehetne a tömegkzéppontjuk, de nincs szükség rá, mert akármilyen más mozgó ko-ból ugyanazok az eredmények jönnek ki, tehát ezek a rendszerek egyenértékűek, végtelen sokan vannak és éppen ezért a tömegközéppont ( ami megint csak egy fixció ) egy ko a sok közül ( nincs értelme kitüntetni )

Ha a BB-nek volt kezdete és helye, akkor az csak egy másik dimenzióban lehetett, mert a mi világunk az mindíg a BB sugarán belül kell, hogy legyen és ezen belül pedig remekül érzik magukat az egyenértékű ko rendszerek.
Előzmény: Astrojan (14565)