geszthi Creative Commons License 2005.12.09 0 0 317
ArRogans Toni ket aljas es szandekos hazugsaga bukott be egy nap alatt.


1, Blair: "Nem tárgyaltam a Budapest Airport-privatizációról"
2005. december 9. 18:21

Semmilyen formában nem tárgyalt magyar kollégájával a Budapest Airport privatizációjáról - közölte Tony Blair brit miniszterelnök pénteken Londonban az MTI-vel. Blair, aki EU-költségvetési tárgyalásai után tartott sajtótájékoztatót a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban, az MTI kérdésére - miszerint a brit kormány lobbizott-e bármikor a legmagasabb ajánlattévőnek kihirdetett brit BAA repülőtér-üzemeltető győzelméért a magyar kormánynál - kijelentette: soha nem tárgyalt erről a kérdésről a magyar kormányfővel. Hozzátette: véleménye szerint "rendkívül felelőtlen dolog, ha vannak Magyarországon olyan politikusok, akik ilyesmit mondanak".

Blair azt mondta: "teljes mértékben és maradéktalanul valótlan" az a feltételezés, amely, "úgy gondolom, jelen van a magyar közvélemény, a magyar sajtó egy részében", és amely szerint "én és a (magyar) miniszterelnök valamilyen módon egyetértésre jutottunk e szerződés ügyében, valamiképp kapcsolódva a költségvetési tárgyalásokhoz".

Blair szerint a budapesti tárgyaláson Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "igen erőteljesen" terjesztette elő álláspontját a Magyarország által kívánt költségvetési egyezségről, de a repülőtérről egyáltalán nem esett szó kettejük között.


2, Világrekordnak számít Ferihegy ára ( Financial Times, The Daily Telegraph, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

MTI 2005. december 9., péntek 14:04

"Profitarányosan számolva világrekordnak értékelik a brit BAA repülőtér-üzemeltető által a Budapest Airportra (BA Rt.) benyújtott ajánlati árat pénteki londoni elemzések, amelyek szerint ugyanakkor a brit céget meglepte, hogy nem hirdették ki rögtön győztesnek....A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint ahhoz, hogy bejöjjenek a britek számításai, a budapesti repülőtér forgalmának évente jóval több mint tíz százalékkal kellene növekednie, a termelékenységnek több mint a felével, amit valószínűleg a foglalkoztatás fog megsínyleni."