Hentes2 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 419

Igen tudom, hogy a NiCd memóriás, ezért nem is töltöm csak ha már nem megy az autó annyira lemerült. Inkább égetem magam az úton, 90, 70, 50, 5-4-2-1 Kmh-val. :-) Úgy tűnt meghálálta, mert a kapacitásra nincs semmi panaszom. Tegnap 90 km-t tettem meg egy feltöltéssel. Igaz dombra nem szívesen megy üres akksival.

Ha már világít a töltésre figyelmeztető jel akkor még tudok menni vele 10-12 km-t.

A töltőberendezése már túlontúl is intelligens. Már hülye intelligens. Észreveszem, hogy az áramfelvétel a hálózatról nem konstans minden töltésnél. Mikor mire van szüksége az akksinak és még megkockáztatom, hogy van benne valami periódus alapú ciklusos töltés. Ilyenekre gondolok, hogy egyszer egy héten kicsit túltölti vagy egyszer-kétszer nagyobb töltőárammal tolja a szokottnál, mindazért, hogy kondícióban maradjon az akku pakk. Gondolom én...

Tettem már végre egy kilencvenes sebességkorlátra figyelmeztető matricát hátulra, mert soxor hülyének néznek, hogy miért nem megyek már a megengedett 120 km-es sebességgel lakott területen csak kilencvennel.

Remélem, így már nem fognak besorolni mögém az autópályán kiló hatvannal, feltételezve, hogy én is legalább annyival megyek. Elvégre egy újszerű állapotú nyugati autó.

Üdv: Hentes 

Előzmény: kotoc (418)