sztgyi,
Köszi a rengeteg tanácsot. Csak most jöttem netre, azért nem reagáltam.
Igen, ezek szál csövek. Én is elég merevnek éreztem őket, de azt nem tudtam, hogy van lágyabb fajta is. Az a bajom, hogy nem nagyon van időm mászkálni dolgok után. Két ünnep között lesz időm szerelni, előtte mindenképpen be kell szereznem az anyagot. Nézek lágyabb csövet is. A hárfánál még a fúrástól is tartok, csőbe lyukat még nem fúrtam, szerintem szívás. Egyszerűbbnek gondolom a könyök idomokat és a forrasztást, mint a hajlítást és akkor így akár lehet merev is a rézcső.
Igen, a szivattyúnál be voltam tojva. :-) Szándékosan koncentráltam, nehogy megvágjon az áram. Bedugtam a sarukhoz a vezetéket, de nem nagyon tartotta meg, csak éppen, hogy. Adtam rá áramot, működött. Aztán kihúztam a vezetéket a szivattyúból , és majdnem elfeljtkeztem róla, hogy a konnektorból még nem!!!!
Mert ugye már nem zümmögött a szivattyú és ez csalóka dolog. Szerencsére folyton treníroztam az agyam, hogy nehogy hülyeséget csináljak, ettől aztán kapcsoltam, hogy VIGYÁZNI!
A végén megforrasztottam, mert éreztem, hogy ez így qrvára veszélyes játék.
Csak azért részletezem, hogy ha valaki olvassa, ő is észnél legyen ilyen műveleteknél. Villanyszerelésben jártasaknak ezek természetes dolgok, de aki először csinálja, az pórul járhat. Szerintem is kellene rá szigetelés, szétnézek ilyen sarus csatlakozó ügyben.
Köszi a tanácsokat! Jöhet bármikor.