ikaljan Creative Commons License 2005.12.07 0 0 190

Sok mindent lehet érteni strigák alatt. - a strigák alatt alakváltó lényeket értettek a középkorban. (hm... lehet, hogy a plasztikai sebészet igazából strigaképző :-)))))

 

Egyébként hiszek-e ilyen strigák létében? Nem.

 

akik Komolyan gondolod, hogy ennek köze van az agykontrollhoz, hogy ennek köze van a "woodoo"hoz? (Azt hiszem, így írták lejjebb...)

 

... hát az agykontrollhoz nem tudom, (igazából nem nagyon érdekel az téma, szóval pl. hogy micsoda az agykontroll, fogalmam sincs) Viszont asszem kifejezetten ilyen, mágiában, szellemi lények irányításában, különböző célokra való felhasználásában hívő hit. lehet, hogy kicsi a tudásom a wodoo hittel kapcsolatban, de szerintem ha valaki elkezd egy rongybábút szurkálni azért, hogy másnak bajt okozzon, akkor az

1. mindenképpen gonosz, vagy éppen súlyos pszichés betegsében szenvedő valaki, aki problémáit egy bábura vetíti ki. (és szerintem kifejezetten szánalmas is - hiszen végső soron saját magát csapja be. - hiten szerint minden esetben a magában lévő, vagy máshonnan érkező rossz sugallatra hallgat)

2. Ha ügyesen csinálja a dolgot, és - kihasználva a másik sebezhetőségét - sikerül másban is félelmet keltenie, akkor még rosszabb a helyzet, és nem csak magának okoz kért, de mást is tönkretesz.

 

Ezeket a "gonosz gondolatokat" pont az szüli, hogy egy-egy ilyen ráolvasás létezőnek fogja fel, létezővé teszi a "csomóbafújókat". Megerősíti az áldozatban (elnézést, nem jut eszembe jobb szó), hogy van mitől félnie, hogy létezik rajta kívülálló erő, ami ártani akar neki. Te teszed létezőve ezeket a gonosz gondolatokat, azáltal, hogy jelentőséget, valóságot adsz nekik.

 

Itt avval a mondatoddal vitatkoznék, hogy az áldozat tévedne aval kapcsolatban, hogy hogy létezik rajta kívülálló erő, ami ártani akar neki. Ugyanis létezik. Egy mindenképpen. Az az ember, aki megátkozza, manipulálja őt. Az áldozat tévedése ott van, hogy azt hiszi, ennek a rajta kívül álló valakinek (valaminek) hatalma van felette, és ellene nem ő, saját gyengeségét leküzdve tud küzdeni, hanem más, a manipulátor eszközeihez hasonló fétisekkel, ráolvasásokkal, szellemirtókkal, ördögűzőkkel, és szellem elhárító detektorral vagy fokhagymával tud védekezni.


Előzmény: Rorimack (187)