A buszos témára reagálnék.
Mostanában (kb. fél éve) rendszeresen előfordul, hogy a 14-es, 114-es buszok konvojban járnak. Írtam a BKV-nak egy e-mail-t, melyben felhívtam a figyelmüket a problémára. Kb. egy hónapra rá válaszoltak, hogy nem ők üzemeltetik az említett járatokat, de írjam meg a pontos időt, megállót és rendszámokat és akkor tudnak lépni az ügyeben (ez nem tudom, náluk mit jelent).
Azóta kétszer már beküldtem rendszámokat és a többi adatot, de azokra a levelekre választ már nem kaptam, és a buszok sokszor hasonló módon járnak.
Véleményem szerint a soförök okolhatók a dologért, mert akkor is előfordul a konvojban járás, amikor nincs csúcsforgalom. Egyszer előfordult, hogy a buszmegállóban vártam egy ismerősőmre, és késett cirka 45 percet. Figyeltem a buszokat és a 14-est mindig követte egy 114-es szorosan, mint egy autóversenyen. A soförök szerintem beszélgetnek, kártyáznak, csajoznak (és remélem nem isznak), aztán együtt útra kellnek.
Nem tudom, mit lehetne tenni az ügyben. Olyanra is volt példa, hogy egy idős hölgy faggatta a sofört - nem sértő módon -, hogy mi az oka a konvojban haladásnak. Erre a soför leszállt, hogy addig nem megyünk tovább, amíg a "némber békén nem hagyja".