
Citromcake:
- 25 dkg vajat habossra keverni
- 25 dkg cukrot es
- 5 tojast felvaltva hozzaadagolni
- 2 citrom,reszelt hejat hozzaadni
- 25 dkg liszt
- 2 tk. sütöport
- 1csipet sot hozzakeverni.
180 fokon 60-65 percig sütni,majd kihülni hagyni.
öntet:
- 1 -2 citromlevet elkeverni
- porcukorral /amennyit megkivan/ es a kesz sütire kenegetni.
Az öntet szepen beszivodik a sütibe,csak szepen kenegesd bele,attol lesz finom zaftos a süti.Oldalt is kend be rendesen.Ja,elötte szurogasd meg valami vastagabb tüvel,hogy jol beigya a citromöntetet.
Ez most sajat sütes,habar eleg dacos vagyok es kötöm az ebet a karohoz,hogy en mar pedig a kenyersütövel akarom ugy megsütni,hogy ne egjen meg az oldala.
Az elsö probalkozasom...hat nagyon megegett,a masodik nem egett meg,hanem szep barna lett,de a kenyersütögepet valoszinü kikapcsolom valamivel korabban.
Ami nagyon-nagyon finom,ha gepben sütöm,hogy fantasztikusan könnyü lesz a sütemeny,evek ota sütök ilyen cake-ket es sütöben mindig sikerült,de ilyen kellemesen könnyü meg ott sem lett.
Szoval nem szandekom felvaltani a sütömet a kenyersütöre,de sokszor halas lenne,ha csak bele kellene a gepbe a cutatekat dobni es süsse meg a gep maga.Habar ha sütöben sütöm, az oldala vilagos lesz a teteje gyönyörü vilagosbarna.
Ha kenyersütöben probalkoztok,termeszetesen nem kell habosra keverni meg ilyenek,erdekes anelkül is gyönyörü es finom sütit kapsz,de ha sütöben probalod,ezek a müveletek elengedhetetlenek.