sera Creative Commons License 2005.12.06 0 0 724

 

 

 

Citromcake:

  • 25 dkg vajat habossra keverni
  • 25 dkg cukrot es
  • 5 tojast  felvaltva hozzaadagolni
  • 2 citrom,reszelt hejat hozzaadni
  • 25 dkg liszt
  • 2 tk. sütöport
  • 1csipet sot hozzakeverni.

180 fokon 60-65 percig sütni,majd kihülni hagyni.

 

öntet:

  • 1 -2 citromlevet elkeverni
  •  porcukorral /amennyit megkivan/ es a kesz sütire kenegetni.

Az öntet szepen beszivodik a sütibe,csak szepen kenegesd bele,attol lesz finom zaftos a süti.Oldalt is kend be rendesen.Ja,elötte szurogasd meg valami vastagabb tüvel,hogy jol beigya a citromöntetet.

 

Ez most sajat sütes,habar eleg dacos vagyok es kötöm az ebet a karohoz,hogy en mar pedig a kenyersütövel akarom ugy megsütni,hogy ne egjen meg az oldala.

Az elsö probalkozasom...hat nagyon megegett,a masodik nem egett meg,hanem szep barna lett,de a kenyersütögepet valoszinü kikapcsolom valamivel korabban.

Ami nagyon-nagyon finom,ha gepben sütöm,hogy fantasztikusan könnyü lesz a sütemeny,evek ota sütök ilyen cake-ket es sütöben mindig sikerült,de ilyen kellemesen könnyü meg ott sem lett.

Szoval nem szandekom felvaltani a sütömet a kenyersütöre,de sokszor halas lenne,ha csak bele kellene a gepbe a cutatekat dobni es süsse meg a gep maga.Habar ha sütöben sütöm, az oldala  vilagos lesz a teteje gyönyörü vilagosbarna.

 

Ha kenyersütöben probalkoztok,termeszetesen nem kell habosra keverni meg ilyenek,erdekes anelkül is gyönyörü es finom sütit kapsz,de ha sütöben probalod,ezek a müveletek elengedhetetlenek.