ametiszt Creative Commons License 2005.12.06 0 0 2592

Szia Latsia!

Naszóval úgy ráizgultam a témára, hogy már tegnap este megsütöttem:)Mára persze már semmi sincs belőle:)

Hátha valaki hasznosítani tudná, hogy itthon mennyiből jön ki (Match árak):

Vettem téliszalámit, a fóliás szeletelt az pont 100 g,   359 Ft

(azért pár szeletet kihagytam, mert már a darabolásnál éreztem, hogy brutál zsíros lenne:)az íze tulképpen elbírta volna a 100 g-t, de asszem legközelebbre valami kevésbé zsírosat választok.Voltak olcsóbb szalámik is, de nem akartam már az alapanyagnál elszúrni.

Találtam sűrített paradicsomot, ja a madár az Arany Sas:) volt  50 Ft

(ebből kimértem a 2 evőkanálnyit, egy kevéske maradt az alján, szóval szerintem az egy kis konzervdoboznyi símán mehet bele, elbírja az íze)

Pizzafűszer nem volt a Blaha Matchban.

Volt 3 darab (piros, sárga, zöld) kaliforniai paprika egyben csomagolva, 500 g, 349 Ft, szerintem amik nincsenek így becsomagolva, azok jobb ízűek, de olyan nem volt.Egy-egy fejnek a 3/4-ét tettem bele (nincs mérlegem), tényleg soknak tűnt felaprítva, de beletunkoltam mindet.

10dkg trappista 110 Ft. (téglatest formájú tömbből vágták le,rém ízetlen volt:( )

Nekem a kész massza annyi lett, hogy a 12 lyukba belefért (Belepasszíroztam:) Kicsit jobban kiemelkedtek, mint az édesek, amiket eddig csináltam, de nem folyt szét, szóval maradék nélkül elhelyezhető volt.Asszem 21 percig sütöttem a gázsütőn,6-os fokon, jó régi fajta, elég gondban is vagyok mindig, hogy mi hány fok.Ez is találomra történő beállítás volt:)

Nem spóroltam az összetevőkön, mégis kifogtam az íztelen paprikát és sajtot ): Szóval nem lett éppen rossz,de ha jobbak lettek volna az alapanyagok, biztos még jobb lett volna, többszöri próbálkozást igényel. 

Este 8 utánra lett kész. Kicsit nehéz volt vacsira:)

Bocs, hogy hosszú voltam.

Más:

Ti hogyan állítjátok elő a táblás étcsokiból a "csokoládétörmeléket"? Próbáltam kalapáccsal összetörni (nem lehet nagyon kicsire) Végül késsel szeleteltem fel, ami jó hosszadalmas volt, viszont legalább minden második morzsa is repkedett, úgy kellett az asztalról összesepregetni:) Van erre valami spéci eszköz?

Előzmény: latsia1 (2591)