Árpi Creative Commons License 2005.12.05 0 0 209
Tessék megmutatni a szabadelvűség értékeit! Tessék igazi liberális propagandát csinálni! Tessék megtanítani a szó igazi jelentésére azokat, akik eddig csak a tekintélyelvű politikusoktól hallhatták, mi is az, hogy "liberális".
Én úgy látom, hogy az SZDSZ-ben zömmel kétféle vezetők vannak. Az egyik, a tudományosság látszatát keltő elefántcsonttoronyban ülő meg nem értett értelmiségi, aki időnként kegyesen szór egy kis gyöngyöt a disznók elé. A másik, aki valójában csak a saját pecsenyéjét sütögeti. A választók megszólítása egyiknek sem megy. Az SZDSZ-re azok szavaznak, akik valahonnan máshonnan tudják, mit is kellene képviselnie egy szabadelvű pártnak.

Tessék elmondani, hogy a lényeg: hogy az emberek nem kiskorúak, joguk, sőt kötelességük maguknak dönteniük a saját dolgaikról, és nem fentről, a "jó cártól" várni az igazságot! Tessék elmondani, hogy igen, a szabadságnak van kockázata: a rossz döntés lehetősége! De tessék elmondani azt is, hogy a büszkeség azt jelenti, hogy meg tudom magamnak bocsátani, ha utóbb kiderül, rosszul döntöttem, az erő meg azt, hogy van erőm helyrehozni!
Tessék elmondani, hogy a verseny nem azt jelenti, hogy aki lemarad, azt hagyjuk éhenhalni! Tessék elmondani, hogy a tolerancia nem bíztatást jelent! Tessék mindent megtenni azért, hogy az emberek műveltek és okosak legyenek, mert a szabadság másképp nem létezhet.
Jól persze érezheti magát a buta ember is. Megkapja estére a sörét, jókat büföghet, akkor nem zavarja, hogy soha semmiben nem volt és nem is lehet saját döntése, hogy a véleményeit is előre rágva-emésztve kapja.
Előzmény: kis.márta (193)