toloba Creative Commons License 2005.12.05 0 0 112
MSZP: a Fidesz megalázta az államfőt - "Kövér a vér szagát fogja érezni?"

Ha az ellenzéki párt elnöke tudná a parlamenti választások időpontját, akkor az Lendvai Ildikó szerint "a köztársaság intézményeinek meggyalázása lenne".
2005.12.05 08:48 MTI


Az MSZP frakcióvezetője szerint a Fidesz kétszer hozta megalázó helyzetbe a köztársasági elnököt, először a megválasztása előtt, másodszor pedig most, amikor a hét végén Orbán Viktor Fidesz elnök határozottan kijelentette, hogy a választásokig 125 nap van.

"Mi nem szeretnénk számolni a köztársasági elnök helyett, mi fel tudunk készülni minden lehetséges időpontra..., de nemcsak arról van szó, hogy Sólyom Lászlót sértették meg, az országot sértették meg" - hangsúlyozta Lendvai Ildikó a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában hétfőn reggel.

A szocialista politikus őszintén reméli, hogy nincs alapja annak a feltételezésnek, hogy Orbán Viktor az államfőtől tudja az időpontot, s a "jól értesültségét fitogtatja". Ha az ellenzéki párt elnöke tudná a parlamenti választások időpontját, akkor az Lendvai Ildikó szerint "a köztársaság intézményeinek meggyalázása lenne".

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor szombaton két veszélyes és nagyon rossz mondatot mondott. A másodikat, amely arról szólt, hogy a Fidesz elnöke a puskapor szagát érzi, Lendvai Ildikó azért bírálta, mert elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor a választási harcot csatatérként látja, ahol valakinek el kell hullania. Megjegyezte, ha egyik nap Orbán Viktor a puskapor szagát érzi, akkor a másik nap Kövér László választmányi elnök a vér szagát fogja érezni.