Ambu-Lonci Creative Commons License 2005.12.05 0 0 29296
Nem vagyok jogász. De azért azt nem hinném, hogy el lennék teljesen tévedve.
A törvény valóban erősebb mint a szerződés (tehát ugye furcsa az a szerződés, ahol a szerződő felek megegyeznek abban, hogy mindkettő megöli a másik anyósát). De a törvények nem írnak le részletesen minden idevonatkozó dolgot. Ráadásul ezeket az EULÁ-kat is jogászok írják (habár nyilván a feljesztő cég országának jogszabályai alapján). Nyilván nincsen túl sok ellentmondás.

Az a lényeg szerintem, hogy mindkét félnek jogai vannak. A felhasználónak joga van ahhoz, hogy a pénzéért értéket kapjon, ami nem veszhet el csak úgy, a gyártónak-kiadónak meg joga van ahhoz, hogy küzdjön az ellen, hogy megkárosítsák.

Gondolom, Te is fel vagy háborodva azon, hogy ha betörnek hozzád és a kutyád megharapja a betörőt, akkor téged vonjanak felelősségre... Legyünk igazszágosak, ne követeljünk másoktól olyat, amit mi saját magunk sem tennénk meg. A védekezés önmagában szerintem egy teljesen jogos és maximálisan emberi dolog. Mindenesetre volt szó itt asszem a csatabárd fórumon a Sony akár kárt is okozható másolásvédelméről, a Sony-nak tulajdonképpen lehetséges hogy joga van ilyet csinálni (majd a nagy tudású jogászok eldöntik), de nekem meg jogom van kijelenteni, hogy egy ilyen cégtől soha többé nem vásárolok semmit az égvilágon.

Üdv:
AL
Előzmény: pasa_ (29294)