zolibá Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1658

Tamás: Látod, hogy te is látod, hogyan kéne működnie! :)))

 

Ad 1: Az egyházak és a pártok is tartsák el magukat a tagjaik, illetve pártolóik adományaiból, esetleg az általuk üzemeltetett gazdasági vállalkozásokból! Vannak párton kívüliek és nem hívők is. Milyen alapon osztja szét az ő zsebükből kihúzott pénzt? Pártokkal kapcsolatban megy a nagy duma, hogy ez a demokrácia alapja. Egy nagy túrót. Az a demokrácia, ha valóban mindenki (kivéve  aközügyektől eltiltottak és kiskorúak) választó és választható. A jelöltek, mint személyek, tevékenységükkel és ne pártreklámokkal érjék el, hogy a körzetükben a lakosság támogassa őket. És akkor talán tényleg a választóik és nem pártjaik érdekeit képviselnék a "Nagy népi hurrában", ahogy az Index nevezi. :))

 

Ad 2: Ha már (elveimmel ellentétes módon) mindenki pénzéből támogatják a fent említett szervezeteket, akkor azok pénzügyei legyenek bármely állampolgár számára ellenőrizhetőek!

 

 

Korábbi hozzászólásoddal kapcsolatban viszont ellenvéleményt szeretnék megfogalmazni:

 

Nem értek egyet azzal, hogy egyes hatósági személyek jóindulatától, kedvétől függjön az, hogy hogyan intézik az ügyet. Ha elvesztették a beadott papírt, vállalják érte a felelősséget! Ha pótlása nélkül nem oldható meg az ügyintézés, fizessék a pótlását! (Beleértve a pld. Nyíregyről csak ezért ideutazó ember kieső munkabérének, hasznának kifizetését is!) Ha jól rémlik, például, ha én vesztenék el egy szakszót, annak a pótlása pénzembe kerül. :))) Egy államnak, az őt képviselő hatóságnak nem csak jogai, hanem kötelezettségei is vannak. (Ez persze az ügyfél szerepét játszó jogi vagy természetes személyre is igaz.) Játsszon mindenki korrektül és a saját kötelezettségét teljesítse megfelelő minőségben és időben!

 

Előzmény: széles tamás (1656)