zolibá Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1655

Laci hozzászólását is figyelembe véve lényegesnek tartom megkülönböztetni a hobby, relax, illetve a versenysport tevékenységeket.

A versenysportot részben az állam, részben szponzorok (akiknek egy része az érintett iparágból jöhetne) kell támogassák. Magyarországon érthetetlen számomra is, hogy egy gyenge teljesítményt (gagyit) nyújtó futbalt miért támogat eszeveszetten az állam, miközben más, sokkal jelentősebb eredményeket felmutató sportágakat meg nem?

A hobbi, relax témában egyetértek, hogy annak alapjait az egyén kell megteremtse. Ennek persze lehetne módja, hogy egészségpénztárba tett - kedvezményesen adózó - pénzt ilyenre igénybe vehessen az ember, mert ha kipihent, "rekreálódott" azzal bizony az egészségét védi és az ország teljesítőképességét növeli. Kicsit túlságosan beszűkítettek a lehetőségek. Pancsolásra, konditeremre igénybe veheted, de például lovaglásra, ejézésre nem annyira. Habár sporteszköz vásárolható belőle. :))

 

Lajosnak az illetéktörvényben foglaltakra való hivatkozása a PLH díjtételek tekintetében nem állja meg a helyét, mivel a díjtétel nem illeték. Az illetékkötelezettség keletkezésének körülményeit a törvény leírja. Logikus módon csak az így keletkezett kötelezettség alól ad mentességet, illetve kedvezményt.