széles tamás Creative Commons License 2005.11.28 0 0 1646

Kedves "repülős" topictársam!

 

1./ Nem érzem úgy, hogy "felmagasztalatam" volna a hatóságot.

 

2./ Az, hogy mennyit kell fizetni egy- egy eljárásért azt nem a PLH- nál dolgozó ügyintéző, nem is a PLH mindenkori kinevezett, vagy megbízott vezetője, de még csak nem is a minisztérium légiközlekedési főosztályának a vezetője dönti el. (Bocs Laci, ha rosszul írtam!) A hatósági eljárások díját a kormány szabályozza rendeletben.

 

3./ Bár nincsenek személyes tapasztalataim a hatóság tájékoztatási tevékenységével kapcsolatosan, nem vonom kétségbe, ezirányú tapasztalataidat. Amit ezzel kapcsolatosan javasolni tudok, hogy ha egy konkrét ügy elintézésével kapcsolatosan szeretnél tájékozódni, kérj tőlük (írásban!) állásfoglalást. Az írásos állásfoglalás birtokában nyugodtan kezdheted intézni az ügyeidet.

Jó néhány hónapja (talán több mint egy éve) B. László nagykorú írta vagy itt, vagy a "PLH belső" című topicban, hogy ha egy benyújtott anyagra a hatóság kiküld neked egy hiánypótlásra felszólítást és Te azt teljesíted, utána nem hivatkozhatnak további hiányokra, mert NEKIK kötelességük tudni, mi kell az adott ügy elintézéséhez, míg én alanyi jogomon lehetek hülye. (Sokak szerint élek is eme jogommal. :-) )

 

4./ Bizonyára van olyan, hogy "a hatóság nagyon nem áll a helyzet magaslatán. " de ott is csak emberek dolgoznak. Tudod, van egy mondás, miszerint: Tévedni emberi. Én ezt azzal szoktam megtoldani, hogy a tévedést beismerni még emberibb!

Velem is előfordult, hogy az ügyemet intéző PLH-s dolgozó felhívott, hogy nem tudja kiállítani a szakszóm betétlapját, mert szerintük nincs befizetve az illeték, de mivel ismer, tudja, hogy nem szoktam potyázni. Közöltem Vele, hogy a szakszókérőt már úgy nyújtottam, be, hogy mellékeltem a csekket is, sőtt a pénzügy meg is küldte a számlát. Kérte, hogy segítendő a munkájukat, vigyem már be Neki, ha nem okoz gondot. Bevittem. Lemásolta, elnézést kért, (bár nem ő tökítette el a csekket) és megkért, hogy várjak egy negyed órát. Kis kacsójával (nagy lapát keze van) átvitte az anyagot az egyik, majd a másik irodába, bégül a Főnök helyett aláíratta a helyettessel és tíz perc múlva Juditkánál átvettem a kitöltött betétlapot. Ja, közben még kétszer elnézést kértek.

 

Valóban nem álltak a helyzet magaslatán! :-)

De empátiából nálam jelesre vizsgáztak.

Előzmény: repülős_ (1644)