kockasfulunyul
2005.11.28
|
|
0 0
31314
|
Hú bocs, most látom, hogy a fele lemaradt. De közben találtam még egyet:
Dydand válasz | megnéz | könyvjelző 2005.11.03 13:35:29 (30607)
Zöldbors mártás
1 evőkanál mustár, kevés (0,5 dl) konyak, 5dl főzőtejszín, vaj, só, sok sok egész zöldbors
Olvasztott vajba dobod a zöldborsokat, és -mint a kukoricát- pattogatod. Vigyázz, mert egyik-másik nagyot ugorhat:) Én bele szoktam szórni a borsot, majd gyorsan ráteszem a fedőt és úgy rázogatom - biztos ami biztos:) Ennek elég 1 percecske.
Lehúzod a tűzről és hozzákevered a főzőtejszínt. Vissza a tűzre, mustárt, konyakot és sót bele, majd szórd meg liszttel és forrald ki. Konyak helyett lehet 1 evőkanál Worchestert tenni bele, így is isteni:)
Üdv: dy
|
|