1x1 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 4675

 

"Nem hiszem, hogy tul sok szint lenne a termelo es a fogyaszto kozott. De miert nem azzal jossz, hogy ezt iktassuk ki minden honnan?"

 

A természetes monopóliumok kezelése más, ehhez nem kell nagy közgazdasági véna. Míg ha az AMD kiskered kezd el trükközni, átmész a szomszéd boltba. Ha a két bolt együtt, akkor egy megyével arrébb. Ha az országos dealer, akkor átmész Ausztriába. Ha maga az AMD piszkoskodik, veszel Intelt. Ha ő is, akkor klónt, vagy egyebet, vagy esetleg elhalasztod a fejlesztést.

 

Energia ügyben ki vagy szolgáltatva, ráadásul a korábbi megoldásokhoz képest az új szolgáltatások nem járnak érzékelhető előnyökkel. A liberalizációval egy dolog vátozott szignifikánsan: az energiacégek profitja.

 

És pont egy olyan időben alakítottuk át a rendszereket, amikor egyre kritikusabb lesz az energia ellátásunk.

 

"Amugy a peakoil.com-on pont azt mondjak, hogy a Brit gazellatas pont a just in time delivery-re epul. A sajat eszaki tengeri lelohelyeikrol szallitjak. Azaz pont nem diverzifikalt es a keszletek fogyasaval nagy gondban lesznek. Ez szvsz messze van az nagy ellatasbiztonsagtol. Tulsagosan fuggenek sajat magunktol."

 

Ez speciel tudomásom szerint nem igazán állja meg a helyét. Egyrészt a termelő mezők rugalmassága nem olyan, hogy azok változtatásával lehetne a napi fogyasztási ingadozásokat kezelni, másrészt tele vannak tárolókkal, amelyek föltöltése és felhasználása központilag előírt.

Előzmény: keopsz (4674)