széles tamás Creative Commons License 2005.11.27 0 0 1642

Aki ismer, tudja, hogy nem igazán a szívem csücskei a közszférában dolgozók! De még is elismerem, hogy a PLH-nál valahogy működgetnek a dolgok. Talán Ők a kivételek.

 

Valamikor a nyáron olvastam, hogy egy Kóka nevű miniszter a bankszektorból nevezett ki egy embert valamilyen felelős beosztásba. Az illető irányítása alá tartozó területen rövid idő alatt nyolc (8) nap lett az átlegos ügyintézési határidő.

Néhány nap múlva arról olvastam, hogy ugyanezen minisztérium dolgozói(?) aláírásgyűjtésbe keztek a munkáltatójuk ellen.

 

Ha a gazdasági életben délelőtt kilenckor kérnek egy árajánlatot, és az délután nincs a megrendelő asztalán, akkor már nem is érdemes leírni, mivel a megrendelő addígra döntött és szerződést is kötött.

 

Ellenben közalkalmazottéknál:

- A droid megkapja az anyagot (szigorú adminisztrációs csatornákon), megnézi, hogy az (őt eltartó)állampolgár mikor merészelte beadni.

- Droid látja, hogy két napja. Csökött szürkeállományával kiszámolja, hogy még van 28 napja, és egyből bevágja a fiókjába.

- Három hét múlva eszébe(?) jut, hogy nem csinált még semmit, ekkor ír egy levelet az őt eltartó állampolgárnak, hogy az ügy bonyolultságára, valamint a sok ügyiratra való tekintettel az ÁIT-ben biztosított jogkörénél fogva az eljárási határidőt 30 nappal meghosszabbítják.

 

Aki nem hiszi, járjon utánam!

 

P.s: ismételten kinyilatkozom, hogy ez a szemlélet ezidáig elkerülte a PLH-t.

Talán azért, mert a szemléletnek nincs polaroid-kártyája :-)

Előzmény: zolibá (1641)