Stefan- Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2758

Szia!

 

Legyél ott nyitásra!

8:20-kor nyitnak. 8:30-kor a kutatóterem is kinyit. Ha első alkalmommal kutatsz (és csak akkor), elvileg 9-ig adhatsz le filmrendelést (de inkább csak 8:50-ig), amit 9-kor hoznak meg.

8:30 és 8:50 közt be kell iratkoznod és le kell adni a rendelést. Ha maradna időd a rendelés előtt, ellenőrizd a filmszámokhoz tartozó mutatókban - ki kell kérni - , hogy tényleg azok a filmek kellenek-e, amiket kikérsz és a kérés leadása után írd is ki, mi van a szóban forgó filmeken sorban.

 

A kérésnél a papír bal oldalára írd azokat a filmszámokat, amiket kérsz (max. 5), jobb oldalra pedig azokat "pótlás" címszó alatt, amiket abban az esetben kérsz, ha más kutatónál vannak az eredetileg kért filmjeid. A filmkérő papír jobb felső sarkába írd mindig mikorra kéred az anyagot. Ha nem írsz semmit, akkor másnap 9 órára hozzák meg. (Írhatsz délutánt is, vagy későbbi napokat. Ha nem jössz érte időre, a kiírt időponttól még két hétig őrzik polcon a filmedet.)

 

Gépet se árt foglalni magadnak, bár mostanában nincs nyitáskor teltház. Vigyázz hátul vannak egész jó gépek, amiken viszont egy olyan papír áll, hogy hivatásos kutatók elsőbbséget élveznek.

9 után kérjél kutatói fiókot, ahol az adott film kikérésétől 30 napig őrizheted a filmeket.

 

12-ig újabb filmeket kérhetsz, amit 1-ig hoznak ki. A jobb felső sarkára írd rá, hogy DU. (délután). Kb. 12-ig le kell adnod annyi filmet, hogy a kikértekkel együtt csak 5 legyen nálad. Most már több időd van kinézni a mutatókban a filmszámokat.

 

Otthon mindig előre gyűjtsd ki, melyek azok a filmszámok, amiket kikérhetsz, hogy a szóbajövő filmekhez tartozó mutatókból helyben pontosítani tudd a kérésed.

 

A gépek használata viszonylag egyszerű, ha nem tudod használni, megmutatják, ha kell, használati útmutatók is vannak a gépekre ragasztva.

Sok sikert!

 

Előzmény: Törölt nick (2757)