balacy Creative Commons License 2005.11.25 0 0 783
Ma mar nem (de regebben sem) kell ahhoz vallasosnak lenni, hogy az ember rajojjon, van valami a lathato vilagon tul.

persze. a halal es az ujra felhasznalasa a testednek. De gondolom Te nem erre gondoltal...

Ha egy kicsit elgondolkodnal azon - szigoruan termeszettudomanyos alapon! - hogy pl. az elet hogyan keletkezett

Elgondolkodtam.

(mert nem magatol, az biztos),

miert? Azert mert meg nem tudjuk megmagyarazni azt, hogy hogyan keletkezett, az meg nem azt jelenti, hogy valami kulso oknal fogva.

akkor logikai uton is eljuthatnal oda, hogy valaminek meg lennie kell.

Az, hogy hogyan keletkezett az elso "elo" sejt es, higy a pusztulasa utan van-e valami szerintem nem osszefuggo dolog. Analogianak ajanlom az alabbi gondolatsort: amikor megteremtette az ember az elso nem termeszetes elolenyt, bakteriumot (efektive annak a bacinak az Istene lett, Teremtoje) akkor nem teremtett szamara a pusztulasa utani "valamit". Csak azt, ami nekunk is meg van adva: lebomlunk es ujrahasznosulunk... semmi kulonos "valami" csak a veg. OK. tudom, hogy nehez elkepzelni, hogy nem vagyunk kulonleges lenyek, akiket "valaki" teremtett es azt is nehez elfogadni, hogy ha meghalunk, akkor vege a dolognak, abban a formaban ertem ezt, ahogy Te ertelmezeted.

Ha egyik-masik vallasos ember teved is, de valami akkor is van odaat. Csak a vak nem latja ezt, ami persze nem az o hibaja, hiszen ez mar a hit, ami nem telik ki az embernek onerobol.

Elegge logikus magyarazat. De akkor is van odaat valami... :( Valoban komoly erv.
Előzmény: actionman (778)