Ha ma sikerül időben hazaérnem a céges Katalin-napi buliról írok pár sort a Francia éppenhogy angolul beszélő kontaktomnak, hogy nézzen már szét a környéken elektro-saxo autónak.
Csak úgy kíváncsiságból, hogy ha akarnék még egyet venni kb mire számítsak.
Van itt az ismerettségi körömben egy-két komoly érdeklődő, ha lenne egy tuti példány, lehet meg is venném.
Más nációk fikázása:
Azt hittem, hogy az állva pottyantós klotyó csak a kereskedő-szervízben volt kizárólagos alkalmazás ahol a kocsimat vettem, de ahogy mondod akkor ez náluk szokványos?
Kicsiti le vagyok döbbenődve...
TalálKozsó:
Ha lesz időd, írj egy mailt és már találkozhatunk is.
Szénkefe-nem szénkefe:
Én a múltkor direkt alámásztam meghallgatni, hogy milyen hangot ad a súrlódó szénkefe a motorban. Óvatosan tologattam az aknában állva a fejem felett a kocsit előre-hátra, de a kefék hangját abszolút nem hallottam.
Szerintem az egyenáramú motor tud csak a tudomány mai állása mellett ekkora nyomatékot kifejteni ami direktben (sebességváltó és bárminemű áttétel nélkül) akár dombra felfelé is érzéklehető gyorsulással meg tud lódítani egy 1200 kilós autót. Hátrányul róható fel, hogy a fordulatszámuk ebben az alkalmazásban eléggé korlátolt.
Other:
Vettem ma a kicsi-kocsiba új hangszóró szettet, hogy legyen benne "big music" ami elegendő egy rádióhallgatáshoz. Kellemes meglepetésben volt részem mikor felfedeztem, hogy a jármű gyárilag négy hangszórós, majdnem hogy "szörránd"
technikával volt szerelve. A benne levő kisteljesítményű, de amúgy jó minőségű Pájonyír hangszórókat fogom lecserélni valami médiamárktosra.
Üdv: Hentes