bádoglovas Creative Commons License 2005.11.24 0 0 22

Az „ügyfélbarát” APEH gépezete bekapta az 1 %-aimat.

 

A minap levelet kaptam az APEH-től, miszerint az 1 %-os rendelkező nyilatkozatomat semmisnek tekintik. Indoklásul kimásolták másfél oldalban az idevonatkozó törvényt a-tól z-ig.

Ebből persze nem derült ki miért nem jó az 1 %-ra vonatkozó nyilatkozatom. Szerencsére megadta az ügyintéző a telefonszámát. Hosszas keresés és félreértések, lerázási kísérletek után kiderült, hogy a boríték megsérült, azért nem utalnak a rendelkező nyilatkozatban foglaltak szerint. Nem tudom, ezt miért nem lehetett leírni abban a levélben? Felháborítónak tartom, ezt a hivatali felsőbbrendűséget; „Nesze Paraszt, hámozd ki mi van a levélben!”

 

Tovább gondolva a kérdést, ki állapítja meg, hogy sérült volt a boríték. Ki macerálta, lehet, hogy a munkahelyemen, de lehet, hogy az APEH gépezetében. Talán – szerintem – ebben az esetben az állampolgárt még egyszer meg kéne kérdezni, hogy miképpen rendelkezik az 1 %-ról, mert nem ő macerálta el a borítékot. Szerintem ez esetben sérül az állampolgár joga, úgy, hogy bárkivel ki lehet szúrni, csak meg kell bizgerálni a borítékot és már is az államé az 1 + 1 %!

 

Persze fellebbezhetek, 5.000 Ft-ért. Marha jó! Még sok víznek kell lefolyni a Dunán, hogy ez a szemlélet, - amit az APEH tanúsít megváltozzon. :-((((