Danka Creative Commons License 2005.11.22 0 0 topiknyitó

ez úgy kiböfent belőlem, lehet haragból, de évek alatt érlelődött benne, miközben sok-sok bosszúság ért engem és közeli ismerőseimet, hozzátartozóimat.

Egész egyszerűen ez az ország egy Tolvajország, nagyon sokan úgy érzik jól magukat, ha vmit ingyen, sokszor mások kárára tud megszerezni!

Miért van ez így?

Miért kell ellopni a másik autóját, vagy alkatrészet (disztarcsa, antenna stb.)?

Miért kell ellopni egy építkezés kellékeit, eszközeit, anyagait?

Miért nem hagyhatod nyitva a lakasád vagy házad ajtaját, lazán besétálnak egy nyugodt pillanatban, éjjel elviszik a fejed mellől az értékeidet is?

Miért zsebelnek ki a metrón?

Miért hazudik mindenki? Munkahelyén, iskolában?

miért kell minden közintézménynek csalni és a normatívát olyan személyek után igényelni, akik nem is vették igénybe a szolgáltatást, lásd kórházak, rendőrségek, szociális intezmények stb..?

Miért kell hazudni az egyetemen, h ellopjuk a szoctamot, a lakhatasi tamogatast, jarjon nekunk koliszoba, pedig apuci vallkozo es most veszi az uj autot?

Miért jó átvágni a BKV-t, és miért adjátok el a dízelt az IFÁból a szomszédnak??

szerintem ezeken a dolgokon nekünk kell valtoztatni, tök jó dolog rózsasandornak lenni, de be kell látni, h ennek semmi értelme, és önmagunkat károsítjuk meg, és ugyanakkor ez csapda is, minek fiezessek én adót, meg tb-t a csórók helyett is, ha ő cserébe ezért meglop engem?

nemtom hol kell elkezdeni a változást, de örülnék, ha vki megcáfolna, h ez az ország nem Tolvajország!