fufug Creative Commons License 2005.11.19 0 0 561
Nagyon klassz érdemi hozzászólás volt. Tanulságos is és ez viszi előre a beszélgetést. Köszönöm!

Én azonban azt gondolom, minden kapcsolatban eljön egy mélypont a testiség terén (is). Ekkor jobb ha közösen próbálják visszahozni a színvonalat, vagy ha nem is közösen de egymás tudtával.
Igazad van, hogy - az egy partner is elég időszak - kinek rövidebb, kinek hoszabb. De - sajnos vagy nem - ez már nem vitatott tény, hogy az ember sem monogám lény. A civilizáció sem tudja a biológiát csak időszakosan befolyásolni.

A másik dolog pedig: Abban megegyezhetünk, hogy a szex nagyon jó. Sőt idegennel is jó tud lenni. Kérdés, hogy az ember az általa szeretett embert nem akkor szereti-e jobban, ha ilyen élményektől nem tiltja el. Ráadásul egy kapcsolaton belül a szexuális igények is eltérhetnek. Ezt valahogy fel kell oldani ahhoz, hogy a kapcsolat megmaradjon.

Nem tudom, mert még nem volt rá példa, de már most úgy gondolom valóban felizgatna ha látnám a feleségemet mással szeretkezni. Nem hiszem, hogy azért mert kevéssé szeretném, csak másképp lát az ember dolgokat egy hosszabb idő után. Minden jóhoz hozzá lehet szokni. És egy emberrel egy idő után kimerülnek a lehetőségek. Jól eshet mással is lennei, aki más adottságú, temperamentumú, stb.

Ha jól értelmeztem Neked is volt olyan időszak, amikor több partnered is volt. Szexuálisan izgalmas volt, nem? Szerintem Te most még az érzelmi időszak olyan részén jársz jelenlegi partnereddel, amikor az emberben a féltékenység nagyobb, mint a racionalitás. Ezért látod ezt most másképp. Lehet, hogy tévedek, csak így érzem.
Előzmény: Aural (560)