legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.11.19 0 0 1040

Szia Libidoll!

 

Köszönet a beszámolóért! Legszívesebben úgy írtam volna, hogy "korrekt beszámolóért", aztán rájöttem, hogy egy koncert élvezete,vagy nem-élvezete szubjektív, és olyannyira nem egzakt, hogy egy koncertbeszámolóra mégsem mondható, hogy korrekt lenne.

Viszont, mint élménybeszámoló, úgy szívesen olvastam.

Jó, hogy Te a régiekkel is összehasonlítottad a nóták mai hangzását, de kíváncsi lennék egy olyan kísérletre, hogy ha ma régi hangzással végighallgatnál egy MM koncertet(mintegy időutazásszerűen), akkor is ez lenne-e a véleményed. Hiszen azóta eltelt majd' egy évtized, változott annyi minden az ember ízlésében, formálódott különböző jó-rossz hatásokra (a hatásokat letagadni nem lehet ,még ha az ember néha igyekszik is menekülni előlük),öregedtünk és többszörösen "átmosták" már a fülünket.

Ahhoz tudnám ezt hasonlítani, hogy én borzalmasan szerettem pl. a márványfarmeremet annak idején, de most már eszembe nem jutna felvenni,bár elismerem,hogy akkor kedvenc volt. Valahogy így van ez a régi hangzásokkal is. Akkor tökéletesnek tűntek.....

A nosztalgiának nevezett lelkiállapot sok minden mai élvezetétől megfoszthatja az embert, azon felül, hogy a régi hangzásvilág számtalan aspektusa  létjogosult és ugyanígy rengeteg vonatkozása a mai felállásnak-hangszerelésnek szintén.

Nem érdemes visszasírni a dolgokat, mert mára egy csomó életképtelen lett közülük.

 

Ennyi jutott eszembe. Ez is szubjektív. Persze, ha az emberek csak objektív dolgokról cserélnének véleményt, akkor kizárólag a másodfokú egyenlet megoldóképletéről lehetne szó. Milyen unalmas lenne!

 

Üdv!

N.